Nuffnang Ads

Thursday, December 29, 2011

Inovasi

Definisi Inovasi: Idea, amalan atau bahan yang boleh membawa pembaharuan seseorang individu atau sistem sosial. Menekankan sebarang idea atau amalan yang menunjukkan tanda penerimaan disebabkan terdapat perbezaan dan pembaikan ke arah yang lebih baik daripada lepas.

Nak taw nape aku tulis tajuk like that?? Sebab,itu adalah TEMA tok projek SEM6 aku.. Tekanan seiyh.. Memang susah.. 
Aku dapat RASAKAN KEPAYAHAN ye.. 
Mane x ye, time wat PROPOSAL je dah pening pale. Lom ag STEP yg seterusnya.
Okeyh laa..,aku nak SAMBUNG wat PROPOSAL yang lain plak.. 
Kena laa wat dua ATAU lebih. Kang kne REJECT mati laa Group aku.. HAhaha


Wednesday, December 28, 2011

Di Malam Hari



Rasa cam nak HUG someone lak.. Hahaa. Agak2 kalo HUG dia marah x?? Hehee..
Benar ye,aku xleyh TIDO.. Tue yg datang MEREPEK2 nie.
Aku xtaw laa KENAPA aku xleyh TIDO.
Semalam aku TIDO BANYAK sangat KOWT..
Yeke?? Tah laa..

Dah laa 1st Day Class TAH PAPE TAH.. nyampah aku!!
Mane x ye, kne tggu nak dekat SETENGAH JAM, lecturer ye xcampai2. TEKANAN aku!!
Cepat laa JUMAAT.. Aku nak BALIK BSD.
Home Sweet Home.. =)




p/s: Benar ye,windu sangat kat DIA.

Monday, December 26, 2011

Tuesday, December 20, 2011

Hafiz & Adira - Ombak Rindu OST

Sem 6

Esok dah nak mula dah sebagai student DPR6..hahaa.. Saya sudah jadi SENIOR larh.. Wah BEST ye.. Cepat laa HABIS..hehee.. 
(terlebih suka lak,. Baru nak start, lom HABIS ag)

Sok kol11, kne laa g nak DAFTAR subjek yang akan aku belajar tok sem nie.. 
Haish.., Cam BERAT je.., Yelaa.. Mane x ye, cam susah je  SUBJEK ye..
 Selamat berjuang ye kawan2 sekalian.,nie sem akhir kita. Hope kita dapat CIPTA KENANGAN yg INDAH bersama-sama..


~Good Luck To DPR6S1~




p/s: Ema kata nak b'baik ngan Mr.L tok sem nie..hehee Gud Luck ye Ema.. =)

The Smurf


Hari Ahad aritue,jalan2 kat Jusco Seremban sementara tggu kol11 nak tgk Alvin & The Chipmunks 3 pusing2 laa Jusco.. Terbeli jugak lah aku kasut wedges hehee..

Masa nak turun tingkat bawah de laa kiosk uh jual patung The Smurf.. Dah pandang,tgk and paling tempat lain.. Bab miss SOMEONE..

Sekali,my roomate tegur.. "Azni,patung Smurf. Xnak ke?".. Aku pun  pusing kat dia, n ckp (tanpa suara).. "Ingat kat S***".. Argh..,sedih ye.. =(
Masa kitaowg lalu kat depan kiosk uh,aku USHA je patung uh..  
hmm..

Monday, December 19, 2011

Positive Thinking =)

PD oh PD (Part 2)

Ohh PD..hahaa..
Okeyh masa aritue aku cerita sal aku poce kat PD yg begitu HOT uh kn.. Bkn HOT yg MELETUP uh tapi HOT bab PANAS laa.. PD uh PANAS sgt2.. Tekanan toii..
Okeyh,tok Part 2 nie aku nak cerita.. Sem nie sem LAST aku kat POLI PD.. 
I LIKE!!!

Yelaa,cepat HABIS lagi bagos kn.. Aku dah xlarat nak ngadap ASSIGNMENT,TEST,QUIZ,EXAM dan yg seiring dengannya.. Hahaaa.. Harap2 semua ye bjalan dengan lancar walaupun tanpa Si Dia.. 
Miss My Mr. Hippo.. (hahaa gedix..)


Kalo sem2 lepas, aku EXCITED sgt nak lek PD.. Mane x ye., Nak jumpa kawan2, nak b'borak sampai pagi (selagi xSubuh , xreti2 nak tido). but, now sikit FEEL nak lek PD pon aku xrasa. Lagi MALAS de laa.. Bkn sebab belajar, tp sebab MEREKA yg TERTENTU.. 
Tekanan... 


P/s:   Tekanan UPDATE pakai BERUKBAND nie.. 





Saturday, December 17, 2011

Packaging


Perkara paling BOSAN sepanjang aku belajar di Politeknik Port Dickson dan balik kampung iaitu mengemas beg.. 
(bapak PEMALAS). 
Setiap kali nak masuk sem baru je mesti nak kemas beg. Kalo dulu dok hostel ag laa.. Semua brg nk kne bwk. Dok umh sewa nie xde laa nak packing byk sgt brg.
Nie nasib laa ibu aku tolong..hehee,. Aku kemas je..,ibu akan tolong aku sumbat bnde2 uh masok dalam beg. Kalo aku yg wt jap g,confirm laa xmuat.. hahaha. PELIK aku!! Ibu wat muat je,turn aku mesti XMUAT..  ggrrrr.... geram aku!!

Okeyh,everything dh SETTLE..,baju dh kemas,BORANG yg kne bwk lek poli utk PENDAFTARAN pon dh ciap dh masuk bag. 
My LAPPY??! Nnt2 laa aku masok kn.. Mlm nie nk online puas2.. 
(cam laa cuti sebulan nie aku xonline  #gedix)


Xtaw laa,t lek PD cmne,. Aku pon xtaw. Aku nk  TERIMA pe je yg BERLAKU. 
Nak b'hadapan dengan mereka2 yg aku xnk JUMPA..

Someday


p/s: patience is half of faith


Monday, December 12, 2011

Holiday

Sabtu aritue ag g Genting Highlands. Ofis ayah buat Family Day kat sne. 2hari 1malam je. Okeyh laa uh,ag pun Genting bkn de pe pon, Kalau diberi pilihan antara Genting ngn Cameron,better aku pilih Cameron. Ag BEST!!
Kat sana agak sejuk..,maklum laa musim ujan lak kan.. Bila dok kat sana,rse cm nk lek umh lak. Mane x ye,aku xsanggup nk kua bilik g jalan2 bab aku rasa sejuk sangat. Aku xleyh TAHAN padahal dh pkai sweater dah. Kat sne de laa amek gambar ckit..

 
On The Way g Genting Highlands..
(mse nie pwot sgt2 lapar)


Kat Genting Highlands
(tggu kawan ayah)


Gambar bersama family kawan ayah, Boboi

Muka KAMI yang penat berjalan..

Muka KAMI Serupa x?? hehehe

Bergambar semasa On the way nak balik hotel =)

muka PENAT,tapi try untuk =)

With My Mom
Bersiap2 nak lek BSD..

Sebelum lek amek laa gambar dulu =)

Friday, December 9, 2011

If I Be A Billionaire

Hehee,.angan-angan je tue. Tapi,xsalah jika kita nak berangan jangan jadi cam Mat Jenin sudah laa. Pe pon xjadi.
Kalau aku menjadi seorang jutawan,perkara yang aku ingin buat ialah:
1.  Langsaikan hutang PTPTN aku (penting uh,t xdapat nak b'cuti ke luar negara)
2.  Simpan laa separuh dari duit uh dalam bank (untuk masa depan)
3.  Aku nak beli kereta & rumah
4.  Nak bagi hadiah kat ibu & opah (barang kemas..aset uh)
5.  Bagi duit kat ayah, ibu, adik, opah & atuk (nak happy kan mereka penat jaga aku masa kecik)
6.  Apa lagi? G makan angin laa (bawak tok & opah skali)
7.  Belanja tok & opah (beli laa pe yg diaowg nak & inginkan)
8.  Aku nak beli barang-barang yang aku inginkan (shopping TIME!) 

Seronoknya kalo dapat jadi Billionaire nie. Boleh buat pe yang kita impikan tapi kalo nak  jadi cmnie, mesti banyak halangan dan rintangan. Lainlah kalo aku nie cucu anak raja ke? Anak jutawan ke? Okeyh laa,,dapat aku durian runtuh.. hehehe.

p/s: Usaha Tangga Kejayaan



Thursday, December 8, 2011

Gemok Sangat Ke?


Cerita macam ini..,
Tadi petang,aku teman la ibu g kedai kawan dia. Masa sampai uh, kawan ibu tanya ibu.. "Nie Anak akak ke??" So,ibu aku jawab laa.. "A'ah.." Pastue kawan ibu nie kata laa,"aritue jumpa nampak lain,nie dah berisi cikit.." Ibu lak kata, "mane x ye,dok umh makan je keje ye".. Aduh, kantoi aku..,hampeh toi. Apa yang aku leyh wat ialah senyum saja.  Mane x ye..,pagi xd masa aku g beli kelapa nak wat mi kari, jumpa Cik Ita (kwn ibu aku gak). Dier pon ckp aku makin comey.. 
Whhuuuuaaaa...saya sudah GEMOK..~!!!!

sedih.. 
Camane nak kurus nie?? Nak KURUS, nak KURUS.. nak body cam Form1 dulu..,leyh x?? 
Gila sedih laa,tambah-tambah bila de orang tegur.. whhuuuuuaaa... 

My Lunch Today - Mi Kari

Okeyh,arinie aku rasa mcm nak makan mi kari.. So,aku pon mintak laa tolong ibu ajar kan aku buat mi kari. Aritue dah cuba buat laksa,now pe salah ye aku cuba masak mi kari lak..hehee.

Bahan-bahan:
- mi kuning
- serbuk kari daging (dibancuh bersama sedikit serbuk cili)
- 3 biji kentang (di kisar)
- kelapa separuh (diambil santannya)
- sedikit bawang merah, bawang putih dan halia
- daun kari
- ayam, daging, kerang, fishball @ fishcake
Cara Membuat:
1.  Kupas kulit kentang,basuh dan dikisar.
2.  Tumis bawang merah, bawang putih, halia dan daun kari. Masukkan serbuk          kari yang telah dibancuh tadi. Tumis sehingga naik bau dan pecah minyak.
3.  Kemudian, masukkan santan serta kentang yang telah dikisar tadi.
4.  Akhir sekali, barulah dimasukkan ayam,daging,kerang dan fishball. Boleh juga        masukkan kacang panjang. Ikut citarasa masing-masing.

Hasilnya.. Selamat Menjamu Selera.. =)

Tuesday, December 6, 2011

LEBAM

Tadi,dok ngah main2 eyeliner dok belek2 laa muka skali. Teringat kat member aku yg sowang nie haa. Hari tue,aku wc ngan dia cakap muka aku terok. Aku ingatkan pe laa yg teruk,muka aku byk jerawat ke? Bab aritue agak laa naik jerawat kat muka aku nie sebab pressure. Rupa ye mmber aku nie tgur pasal mata aku. Dia tnye asal mata ko nampak lebam semacam.. Hhaahaa..,aku pon jawab laa aku tido lewat and xckup tdo,mne xlebam ye,.yelaa..,kn baru habis exam. Gila kau,nk ngadap 1 ari 2paper.. Xnyenyak tdow mlm aku.
Now,aku ngah dok pikir cmane nak ilangkan mata aku yg dh serupa ngan mata panda nie.. Nak search kat google laa,pe lagi..
Panda nie tetap comey walaupun mata ye lebam,.
Kalo aku?? Comey ag ke?? Huhuuu..

Sunday, December 4, 2011

Beautiful Memories


Dia cakap dia demam..,aku arap2 dia cepat sembuh. Aku pun demam gak,tapi dah okey dah. Aku demam bab aritue aku nangis terok..hehee. Ntah pape ntah aku nie,kalo nangis terok mesti demam.. Xbagus toi laa. 
Rindu everything about him.. Rindu sangat2 time nie.. Miss him a lot..,but.... 

curik2 amek gambar dier

xde keje mse wc
p/s: Awak,,sowie masukkan gambar awak tanpa minta kebenaran.,that's why saya tutup muka awak.. hehee. Saya rindu sangat kat awak.. Awak mungkin x.,  Saya pun xtaw nape saya windu sangat kat awak.



Saturday, December 3, 2011

Maggie Goreng TomYam

Tadi petang aku masak maggie goreng tomyam.. Ibu laa,dier xsihat nak makan so aku masak laa..

Bahan-bahan:
- 1 biji bawang besar               }
- 3 ulas bawang putih              }
- 5 biji cili padi (ikut citarasa)  } Semua bahan nie dikisar
- 1 batang serai                       }
- 3 helai daun limau purut        
- ayam @ daging @ sotong @ udang
- sayur kobis @ sawi
- 1 pek pes tomyam
- sedikit gula & garam
- 3 keping maggie

Cara membuat:
1. Maggie direbus sehingga lembut dan ditoskan.
2. Panaskan minyak dan masukkan bahan yang dikisar serta pes tomyam sehingga garing dan naik bau.
3. Masukkan ayam @ daging @ sotong @ udang.
4. Masukkan sedikit gula dan garam. (pes sudah masin).
5. Masukkan sayur dan maggie, gaul rata.

Hasilnya.. Selamat Mencuba.. =)



Klik Untuk Duit Poket Kita ^_^