Nuffnang Ads

Friday, February 13, 2015

DIY - My Wedding Card

♥ Assalammualaikum 

Hai, korang!! Hari ini aku nak share pasal kad kahwin. Tetiba mood rajin menaip datang..Hehehe.
Pada yang nak kahwin mesti sibuk2 pikir untuk tempah kad kahwin korang kat mana, nak design baju sanding macam mana, nak tema apa & macam-macam lagi. 

Disebabkan aku nie banyak sangat masa lapang itu pun kalau x layan drama Korea.. So, dapat lah aku reka aku nye kad kawen. Guna Photoscape je pon pastu guna Microsoft Word. Disebabkan skill yang biasa-biasa, maka kad kawen aku pun simple sahaja. Untuk kad kahwin, aku DIY je. Hahaha. Saving sikit lagipun, bukannya orang nak simpan pon kad kahwin aku tu, last ye ke tong sampah jugak perginya. So, jom aku share kad kahwin aku hehehe. Antara isi-isi penting yang perlu ada dalam kad kahwin - muka depan(cover), pelan lokasi dan maklumat majlis. Tu saja kan. Huhuuu.

So untuk design kad aku guna software Photoscape sepenuhnya. Budak tak pandai guna software Photoshop, pandai pakai Photoscape je. Untuk cover kad aku, memang simple. Hehehe. Peta pon aku guna Photoscape jugak tapi aku amek map kat Google pastu edit guna Photoscape. Bila dah siap cover, peta boleh laa save. Pastu tu masuk dalam Microsoft Word pulak. Yang nie leceh sebab kena adjust bagi center. Kena print, pastu setting balik kalau x menepati citarasa yang korang nak, I means center laa..



Banyak kali jugak laa print nak tengok okey ke tidak. Lastly, alhamdulillah almost perfect. Aku print atas recycled paper saiz A4. Satu paper, dapat laa dua kad. Potong guna paper cutter, aku beli. Saiz kad aku comel-comel je. Recycled paper nie aku tersilap beli, sebab aku ingat 125gm tu dh tebal rupanya nipis je.. Huhuu. Tapi, takpe laa. Jadi surat jemputan pon boleh.. Ahakz!!.




Dah siap setting cover kad, nak siapkan isi dalam kad pulak. Yang nie, aku jumpa kat google masa aku search untuk cari bahan-bahan nak buat kad kawen DIY nie.. But, aku edit laa sebab aku guna recycled paper, sebab tu tulisan semua hitam. Kad untuk Mr. A pun aku yang buat. Dia lagi laa sempoi, macam mana rupa kad tu pon dia tak kesah. Janji dapat beri kat orang & orang paham.

Ini laa bila dah print atas recycled paper
Sampul pon, aku main cop-cop je.. Tempah je cop tu..
Kad kawen aku bila dah masuk sampul yg telah di cop kan ^_^

p/s: Good Luck kepada Bride-To-Be yang nak buat DIY kad

Sekian untuk entry kali ini.
Terima kasih sudi baca my entry ^_^ xoxo

Monday, February 2, 2015

Review - MN Waterproof Eyeliner Pencil


♥ Assalammualaikum 

Hai, blog!! Bersawang blog aku dah lama tak update.. Maklum laa, busy ngan kenduri kawen. Alhamdulillah, 9 Januari 2015 dengan sekali lafaz selamat sudah jadi bini orang.. Hihiii.. Next entry, cerita pasal kawen plak.. Nie nak story pasal eyeliner pencil yang best. Eyeliner nie waterproof tau.. Orang yang jenis berpeluh cam aku nie sesuai laa sangat sebab ia tak mudah comot..



Packaging Eyeliner Pencil

MN Waterproof Eyeliner Pencil

MN Waterproof Eyeliner Pencil

MN Waterproof Eyeliner Pencil



MN Waterproof Eyeliner Pencil

MN Waterproof Eyeliner Pencil

MN Waterproof Eyeliner Pencil nie ade dua kod. Kod 1 (hitam) & kod 2 (coklat). Kalau dah kena air, then gosok-gosok pon susah nak hilang. Cara nak cuci MN Waterproof Eyeliner Pencil nie kena pakai makeup remover. 
Belanja selfie satu pakai MN Waterproof Eyeliner Pencil

video
Kalo tak leh tengok, boleh klik --> http://instagram.com/p/yl6jAsQXOE/?modal=true

Korang boleh beli di Dina Shopina.. Selain daripada MN Waterproof Eyeliner Pencil nie, Dina Shopina ada jugak jual macam-macam produk slimming, kecantikan & barang mekap yang lain. Harga pon murah-murah... Singgah laa, pasti berpuas hati.. 

MN Kissproof ^_^

Sekian untuk entry kali ini.
Terima kasih sudi baca my entry ^_^ xoxo



Klik Untuk Duit Poket Kita ^_^