Nuffnang Ads

Thursday, December 29, 2011

Inovasi

Definisi Inovasi: Idea, amalan atau bahan yang boleh membawa pembaharuan seseorang individu atau sistem sosial. Menekankan sebarang idea atau amalan yang menunjukkan tanda penerimaan disebabkan terdapat perbezaan dan pembaikan ke arah yang lebih baik daripada lepas.

Nak taw nape aku tulis tajuk like that?? Sebab,itu adalah TEMA tok projek SEM6 aku.. Tekanan seiyh.. Memang susah.. 
Aku dapat RASAKAN KEPAYAHAN ye.. 
Mane x ye, time wat PROPOSAL je dah pening pale. Lom ag STEP yg seterusnya.
Okeyh laa..,aku nak SAMBUNG wat PROPOSAL yang lain plak.. 
Kena laa wat dua ATAU lebih. Kang kne REJECT mati laa Group aku.. HAhaha


Wednesday, December 28, 2011

Di Malam Hari



Rasa cam nak HUG someone lak.. Hahaa. Agak2 kalo HUG dia marah x?? Hehee..
Benar ye,aku xleyh TIDO.. Tue yg datang MEREPEK2 nie.
Aku xtaw laa KENAPA aku xleyh TIDO.
Semalam aku TIDO BANYAK sangat KOWT..
Yeke?? Tah laa..

Dah laa 1st Day Class TAH PAPE TAH.. nyampah aku!!
Mane x ye, kne tggu nak dekat SETENGAH JAM, lecturer ye xcampai2. TEKANAN aku!!
Cepat laa JUMAAT.. Aku nak BALIK BSD.
Home Sweet Home.. =)




p/s: Benar ye,windu sangat kat DIA.

Monday, December 26, 2011

Tuesday, December 20, 2011

Hafiz & Adira - Ombak Rindu OST

Sem 6

Esok dah nak mula dah sebagai student DPR6..hahaa.. Saya sudah jadi SENIOR larh.. Wah BEST ye.. Cepat laa HABIS..hehee.. 
(terlebih suka lak,. Baru nak start, lom HABIS ag)

Sok kol11, kne laa g nak DAFTAR subjek yang akan aku belajar tok sem nie.. 
Haish.., Cam BERAT je.., Yelaa.. Mane x ye, cam susah je  SUBJEK ye..
 Selamat berjuang ye kawan2 sekalian.,nie sem akhir kita. Hope kita dapat CIPTA KENANGAN yg INDAH bersama-sama..


~Good Luck To DPR6S1~




p/s: Ema kata nak b'baik ngan Mr.L tok sem nie..hehee Gud Luck ye Ema.. =)

The Smurf


Hari Ahad aritue,jalan2 kat Jusco Seremban sementara tggu kol11 nak tgk Alvin & The Chipmunks 3 pusing2 laa Jusco.. Terbeli jugak lah aku kasut wedges hehee..

Masa nak turun tingkat bawah de laa kiosk uh jual patung The Smurf.. Dah pandang,tgk and paling tempat lain.. Bab miss SOMEONE..

Sekali,my roomate tegur.. "Azni,patung Smurf. Xnak ke?".. Aku pun  pusing kat dia, n ckp (tanpa suara).. "Ingat kat S***".. Argh..,sedih ye.. =(
Masa kitaowg lalu kat depan kiosk uh,aku USHA je patung uh..  
hmm..

Monday, December 19, 2011

Positive Thinking =)

PD oh PD (Part 2)

Ohh PD..hahaa..
Okeyh masa aritue aku cerita sal aku poce kat PD yg begitu HOT uh kn.. Bkn HOT yg MELETUP uh tapi HOT bab PANAS laa.. PD uh PANAS sgt2.. Tekanan toii..
Okeyh,tok Part 2 nie aku nak cerita.. Sem nie sem LAST aku kat POLI PD.. 
I LIKE!!!

Yelaa,cepat HABIS lagi bagos kn.. Aku dah xlarat nak ngadap ASSIGNMENT,TEST,QUIZ,EXAM dan yg seiring dengannya.. Hahaaa.. Harap2 semua ye bjalan dengan lancar walaupun tanpa Si Dia.. 
Miss My Mr. Hippo.. (hahaa gedix..)


Kalo sem2 lepas, aku EXCITED sgt nak lek PD.. Mane x ye., Nak jumpa kawan2, nak b'borak sampai pagi (selagi xSubuh , xreti2 nak tido). but, now sikit FEEL nak lek PD pon aku xrasa. Lagi MALAS de laa.. Bkn sebab belajar, tp sebab MEREKA yg TERTENTU.. 
Tekanan... 


P/s:   Tekanan UPDATE pakai BERUKBAND nie.. 





Saturday, December 17, 2011

Packaging


Perkara paling BOSAN sepanjang aku belajar di Politeknik Port Dickson dan balik kampung iaitu mengemas beg.. 
(bapak PEMALAS). 
Setiap kali nak masuk sem baru je mesti nak kemas beg. Kalo dulu dok hostel ag laa.. Semua brg nk kne bwk. Dok umh sewa nie xde laa nak packing byk sgt brg.
Nie nasib laa ibu aku tolong..hehee,. Aku kemas je..,ibu akan tolong aku sumbat bnde2 uh masok dalam beg. Kalo aku yg wt jap g,confirm laa xmuat.. hahaha. PELIK aku!! Ibu wat muat je,turn aku mesti XMUAT..  ggrrrr.... geram aku!!

Okeyh,everything dh SETTLE..,baju dh kemas,BORANG yg kne bwk lek poli utk PENDAFTARAN pon dh ciap dh masuk bag. 
My LAPPY??! Nnt2 laa aku masok kn.. Mlm nie nk online puas2.. 
(cam laa cuti sebulan nie aku xonline  #gedix)


Xtaw laa,t lek PD cmne,. Aku pon xtaw. Aku nk  TERIMA pe je yg BERLAKU. 
Nak b'hadapan dengan mereka2 yg aku xnk JUMPA..

Someday


p/s: patience is half of faith


Monday, December 12, 2011

Holiday

Sabtu aritue ag g Genting Highlands. Ofis ayah buat Family Day kat sne. 2hari 1malam je. Okeyh laa uh,ag pun Genting bkn de pe pon, Kalau diberi pilihan antara Genting ngn Cameron,better aku pilih Cameron. Ag BEST!!
Kat sana agak sejuk..,maklum laa musim ujan lak kan.. Bila dok kat sana,rse cm nk lek umh lak. Mane x ye,aku xsanggup nk kua bilik g jalan2 bab aku rasa sejuk sangat. Aku xleyh TAHAN padahal dh pkai sweater dah. Kat sne de laa amek gambar ckit..

 
On The Way g Genting Highlands..
(mse nie pwot sgt2 lapar)


Kat Genting Highlands
(tggu kawan ayah)


Gambar bersama family kawan ayah, Boboi

Muka KAMI yang penat berjalan..

Muka KAMI Serupa x?? hehehe

Bergambar semasa On the way nak balik hotel =)

muka PENAT,tapi try untuk =)

With My Mom
Bersiap2 nak lek BSD..

Sebelum lek amek laa gambar dulu =)

Friday, December 9, 2011

If I Be A Billionaire

Hehee,.angan-angan je tue. Tapi,xsalah jika kita nak berangan jangan jadi cam Mat Jenin sudah laa. Pe pon xjadi.
Kalau aku menjadi seorang jutawan,perkara yang aku ingin buat ialah:
1.  Langsaikan hutang PTPTN aku (penting uh,t xdapat nak b'cuti ke luar negara)
2.  Simpan laa separuh dari duit uh dalam bank (untuk masa depan)
3.  Aku nak beli kereta & rumah
4.  Nak bagi hadiah kat ibu & opah (barang kemas..aset uh)
5.  Bagi duit kat ayah, ibu, adik, opah & atuk (nak happy kan mereka penat jaga aku masa kecik)
6.  Apa lagi? G makan angin laa (bawak tok & opah skali)
7.  Belanja tok & opah (beli laa pe yg diaowg nak & inginkan)
8.  Aku nak beli barang-barang yang aku inginkan (shopping TIME!) 

Seronoknya kalo dapat jadi Billionaire nie. Boleh buat pe yang kita impikan tapi kalo nak  jadi cmnie, mesti banyak halangan dan rintangan. Lainlah kalo aku nie cucu anak raja ke? Anak jutawan ke? Okeyh laa,,dapat aku durian runtuh.. hehehe.

p/s: Usaha Tangga Kejayaan



Thursday, December 8, 2011

Gemok Sangat Ke?


Cerita macam ini..,
Tadi petang,aku teman la ibu g kedai kawan dia. Masa sampai uh, kawan ibu tanya ibu.. "Nie Anak akak ke??" So,ibu aku jawab laa.. "A'ah.." Pastue kawan ibu nie kata laa,"aritue jumpa nampak lain,nie dah berisi cikit.." Ibu lak kata, "mane x ye,dok umh makan je keje ye".. Aduh, kantoi aku..,hampeh toi. Apa yang aku leyh wat ialah senyum saja.  Mane x ye..,pagi xd masa aku g beli kelapa nak wat mi kari, jumpa Cik Ita (kwn ibu aku gak). Dier pon ckp aku makin comey.. 
Whhuuuuaaaa...saya sudah GEMOK..~!!!!

sedih.. 
Camane nak kurus nie?? Nak KURUS, nak KURUS.. nak body cam Form1 dulu..,leyh x?? 
Gila sedih laa,tambah-tambah bila de orang tegur.. whhuuuuuaaa... 

My Lunch Today - Mi Kari

Okeyh,arinie aku rasa mcm nak makan mi kari.. So,aku pon mintak laa tolong ibu ajar kan aku buat mi kari. Aritue dah cuba buat laksa,now pe salah ye aku cuba masak mi kari lak..hehee.

Bahan-bahan:
- mi kuning
- serbuk kari daging (dibancuh bersama sedikit serbuk cili)
- 3 biji kentang (di kisar)
- kelapa separuh (diambil santannya)
- sedikit bawang merah, bawang putih dan halia
- daun kari
- ayam, daging, kerang, fishball @ fishcake
Cara Membuat:
1.  Kupas kulit kentang,basuh dan dikisar.
2.  Tumis bawang merah, bawang putih, halia dan daun kari. Masukkan serbuk          kari yang telah dibancuh tadi. Tumis sehingga naik bau dan pecah minyak.
3.  Kemudian, masukkan santan serta kentang yang telah dikisar tadi.
4.  Akhir sekali, barulah dimasukkan ayam,daging,kerang dan fishball. Boleh juga        masukkan kacang panjang. Ikut citarasa masing-masing.

Hasilnya.. Selamat Menjamu Selera.. =)

Tuesday, December 6, 2011

LEBAM

Tadi,dok ngah main2 eyeliner dok belek2 laa muka skali. Teringat kat member aku yg sowang nie haa. Hari tue,aku wc ngan dia cakap muka aku terok. Aku ingatkan pe laa yg teruk,muka aku byk jerawat ke? Bab aritue agak laa naik jerawat kat muka aku nie sebab pressure. Rupa ye mmber aku nie tgur pasal mata aku. Dia tnye asal mata ko nampak lebam semacam.. Hhaahaa..,aku pon jawab laa aku tido lewat and xckup tdo,mne xlebam ye,.yelaa..,kn baru habis exam. Gila kau,nk ngadap 1 ari 2paper.. Xnyenyak tdow mlm aku.
Now,aku ngah dok pikir cmane nak ilangkan mata aku yg dh serupa ngan mata panda nie.. Nak search kat google laa,pe lagi..
Panda nie tetap comey walaupun mata ye lebam,.
Kalo aku?? Comey ag ke?? Huhuuu..

Sunday, December 4, 2011

Beautiful Memories


Dia cakap dia demam..,aku arap2 dia cepat sembuh. Aku pun demam gak,tapi dah okey dah. Aku demam bab aritue aku nangis terok..hehee. Ntah pape ntah aku nie,kalo nangis terok mesti demam.. Xbagus toi laa. 
Rindu everything about him.. Rindu sangat2 time nie.. Miss him a lot..,but.... 

curik2 amek gambar dier

xde keje mse wc
p/s: Awak,,sowie masukkan gambar awak tanpa minta kebenaran.,that's why saya tutup muka awak.. hehee. Saya rindu sangat kat awak.. Awak mungkin x.,  Saya pun xtaw nape saya windu sangat kat awak.



Saturday, December 3, 2011

Maggie Goreng TomYam

Tadi petang aku masak maggie goreng tomyam.. Ibu laa,dier xsihat nak makan so aku masak laa..

Bahan-bahan:
- 1 biji bawang besar               }
- 3 ulas bawang putih              }
- 5 biji cili padi (ikut citarasa)  } Semua bahan nie dikisar
- 1 batang serai                       }
- 3 helai daun limau purut        
- ayam @ daging @ sotong @ udang
- sayur kobis @ sawi
- 1 pek pes tomyam
- sedikit gula & garam
- 3 keping maggie

Cara membuat:
1. Maggie direbus sehingga lembut dan ditoskan.
2. Panaskan minyak dan masukkan bahan yang dikisar serta pes tomyam sehingga garing dan naik bau.
3. Masukkan ayam @ daging @ sotong @ udang.
4. Masukkan sedikit gula dan garam. (pes sudah masin).
5. Masukkan sayur dan maggie, gaul rata.

Hasilnya.. Selamat Mencuba.. =)



Tuesday, November 29, 2011

Jogging



Okey,semalam aku g jogging kat Taman Metropolitan Kepong. Kawasannya agak besar laa. Selalu aku jogging kat area kawasan rumah aku with my mom and member dia. Sepatotnya aku jogging  dengan member ibu aku tue la tapi dia xjadi sebab sedara dia datang, so cancel la. Entah pe mimpi lak mlm tadi,ayah aku nie ngajak ibu aku g jogging. Dah siap sedia nak g jogging,ayah tanya nak g jog kat ne? Aku cakap cam biase la kowt,nk g mane ag? Pastue,ayah kata namo g Taman Layang-Layang ke? Taman Layang-layang uh,Taman Metropolitan la,. Sebab situ orang suka main layang-layang bab de padang besar. Sebenarnya aku dah lama xjogging,so tadi bila jogging penat gak laa. Maklumlah dah lama xjogging. Tapi,seronok bab tue la first time aku masuk taman uh pusing habis. Selalu usha orang main layang-layang je kat padang..hehee.

Gambar Hiasan

Gambar Hiasan
                             
Selepas jogging,ktaowg pon mula la mencari sarapan untuk mengisi perut yg lapar. Mencari sarapan sehingga ke Sri Gombak,hhaha punya la jauh.. Tapi,xpe..asal kn perut aku kenyang. Ntah pape kan dh berlari bagai mam plak.. Bila la aku nk kurus kalo cmnie.. =(  Selepas sarapan,ktaowg pon gerak lek umah.

Sampai umah,aku pon terus landing atas sofa.. Haa,dap ye dapat baring. Penat..hahaha. pastue ibu panggil suruh sidai kain. Maklumlah,kua awal pagi,mane nak sempat nak sidai kn. Dah siap sidai,aku pun tukar la uniformm,hehe. Rimas la pkai track bottom.,lebih selesa kalo pkai short je. Ayah and adik aku simen kat depan umah. Aku tolong  ibu kat dapur pas siap sidai kain. Selepas itu,aku guling2 atas sofa. Entah bila,aku terlelap. Aku sedar2 je,ibu suruh angkat kain sebab hari dah mendung. Lagipun pastue kitaowg nak g umah cu aku kat Kapar. Chik aku baru balik dari kampung,dia ada bawa rambutan. So,nak g amek laa.

Ktaowg gerak g umah Cu pon kat kol2,.masa tue ujan renyai2. Sampai umah Cu,tengok Chik dah sampai. Sampai umah Cu pe lagi nak wat?? Kitaowg borak2 laa.. Dah berjumpa laa katakan. Chik pon de story nak cter sal orang balakang umah opah.. Kitaowg gerak lek pon nak dekat kol7. Chik gerak dalam kol5 sebab Chik Nua nak jmpe client ye.

Okeyh,now aku nak tdo.. Ngantok ngan penat tadi pon xhilang lagi and kaki aku sakit.. huhuu ='(

Saturday, November 26, 2011

Pecal Ibu

Hari ini,ibu buat pecal. Katanya,teringin. Okeyh,kat sini aku nak share cara-cara buat kuah kacang.

RESEPI KUAH KACANG
Bahan-bahan: 
- kacang tanah (digoreng & diblend kering)
- cili kering (digoreng)
- bawang besar (digoreng)
- belacan (digoreng)
- Udang kering (digoreng)
- Air asam jawa, gula, garam, serbuk perasa
Cara Membuat:
1. Semua bahan yang digoreng di blend dan masuk kan ke dalam periuk bersama yang telah di blend tadi.
2. Masukkan air asam jawa,gula,garam dan serbuk perasa secukupnya dan digaulkan.
3. Selepas itu,masak di atas dapur.

p/s: Ibu kata kalo namo masak pun xpe,tapi takot cepat basi. If kowg nak rse2 lemak leyh gak buh santan.

Gambar Hiasan

Kalo kowg nak makan nasi impit pon leyh..Kalo nak buat pecal,kowg buat laa guna sayur yang kowg nk... Cam ibu aku..Dia guna sayur taugeh (dicelur),timun ngan sengkuang je. Leyh tambah lagi,kalo nak sayur kangkung ke.

Tuesday, November 22, 2011

Bila Bosan & Xleyh Tido










Perlu ke??

Perlu ke aku cakap kat dier yang aku xsuka dier?? Tapi,aku dah penah wat dah. Aku cakap aku xsuka dia, tapi dia cakap aku tipu diri aku plak.. Aduyai,pening aku dibuat ye. Macamana laa aku nak wat bagi dia paham yang aku xsuka dia,. Aku anggap dia KAWAN je.. Bila aku cakap gitue,dia kata aku xsayang dia,. Bila aku cakap aku sayang semua kawan aku,xcaye la,.kata aku tipu laa,. ciap kata sebenar ye aku nie sayang dia lebih dari kawan,tapi aku xnak ngaku laa..kepala hangguk dia.,. Toi laa yang aku sayang ko xlebih dari kawan pon. Kalo lebih pun,orang tue bukan ko laa. Aduyai,payah toi laa dapat kawan cmnie,. Kang xlayan kata sombong laa pe laa. Padahal, aku malas nk layan perangai dia yang jiwang sangat uh.. dah laa aku xsuka mamat berjiwang bagai nie.. Agak2 laa kalo ko nak berjiwang bagai ngan aku pun.. Aku nie de rupa cam minah jiwang ke?? Aduyai,serabut ye la aku. Bila aku cakap aku lepak ke pe ke,mulaa ar nak nyibuk taw aku lepak ngan member laki ke pmpn ke..cam laa aku nie awekz dier..  #tension toii la

Sunday, November 20, 2011

Count On Me - Bruno Mars - Lyrics

TANDA-TANDA ORANG YANG SAYANG PADA KAMU

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti 'selamat pagi','selamat hari minggu', 'selamat tidur', 'take care', dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan "aku
CINTA padamu", tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari jadi dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak boleh berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-katamu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau
batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS 'good luck' untuk memberi semangat kepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar 'jauh dimata, jauh dihati?'

16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

20] Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi
benda-benda berharga buatnya.

21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.



p/s: nie aku copy dari satu blog...

Saturday, November 19, 2011

My Love

Terkena Aku

Jahat ye awk,kena kan saya.. Sampai menangis2 saya di buat ye.. Naik pening pale saya pikir saya wat pe kat awk campai awk majok ngan saya. Dah nangis2,sekali awk kata awk sje je?? Geram ye saya ngan awk..nasib laa awk jauh,kalo dekat dh lama sy ggit2 awk,. Awak sangat2 laa jaat..awk,namo wat gitue ag k?? Jnjy jgn tggl sy k??



p/s: Awk jaat pun,sy tetap syg awk.. 

Saturday, November 12, 2011

Laksa Ibu

Bahan-bahan:
- 5 ekor ikan sardin (besar)
- cili kering (direbus)    
- bunga kantan             
- 2 biji bawang besar   
- belacan sekeping      
- daun kesom 
- serai (dititik)
- asam keping 
- timun & salad

Cara-cara:
1.  Siang ikan dan rebus. Selepas itu,toskan dan asingkan isi ikan dari tulang. Tulang jangan dibuang.
2.  Rebus cili kering dan kisar bersama bawang,belacan & bunga kantan. Masuk periuk.
     * If xnak kisar pun xpe bunga kantan tue,potong2 masuk je dlm periuk. Aku xske,blend senang xde      semak time makan. hehee
3.  Kisar isi ikan, kemudian masuk periuk. Selepas itu, kisar tulang ikan dan ditapis. Ambil air ye sahaja.
4.  Masukkan semua bahan yang telah dikisar tadi ke dalam periuk. Kemudian, masukkan serai, asam keping dan daun kesom.

*jgn lupa beli mi laksa ye.. (^_^)

Ini lah jadi ye bila dah ciap.. Bersedia untuk masuk ke dalam perut
hehee...

Dadali - Disaat Aku Mencintaimu


Bangun pagi2 dh layan lagu nie kat Handphone.. Layan jelaa.. Bila dengar,cam de rse something lak ngn lagu nie.. Hahaa :D

Saturday, November 5, 2011

Selesai Suda..

Hahaa.,gara-gara g Mydin dulu nak cari barang,. Ayam dh habis.. Macamana nak buat rendang ayam? Sok dah nak raya. Cari ayam sampai ke Paya Jaras,ada tapi ayah kata cam dh lama and tak elok. Ada pun orang yang amek untung lebih. Ayam yang harga ye RM9 lebih je,jadi RM14. Gila bengang la ayah..hahaa. kelakar pon ada. Nasib la ayah dapat gak beli ayam pencen nye yang nak di buat rendang. Ntah dia beli katne ntah. Ayah g beli ngan adik aku. Akhir nye,rye sok ada gak la rendang kitaowg.. Dengan bersarapan kan roti canai ngan teh O ais yang aku share ngan ibu aku,kitaowg pun membuat rendang dan ayah plak psang pe bnde tah.. bagi nak kemaskan wire (wire utk Unifi) yang berserabut,kitaowg lupa pasal lunch..kitaowg lunch pukul4 petang. Gila lambat la. Xpenah ag aku kat umah nie,lunch lewat ginie. Selalu ye time kat PD je aku mam lambat. Kadang uh mam malam terus.

Ini lah lauk tengahari kami.. Rendang Ayam.. yuummmy~

Friday, November 4, 2011

BEST nye..

Kan best kalau ada orang buat macam nie kat aku,,. hahahaa. Ngade-ngade kan?? Part paling aku suka part balloon,comey sangat2.. suka2..


Nie terjadi akibat kebosanan duduk di rumah.. hahaha =D

KARA - Pretty Girl MV (HD)



Bila kebosanan berlaku,. Xtaw nak wtpe kat umah.. dok melayan YouTube jela. Dah naik muak and xtaw nak wtpe ag.

Monday, October 31, 2011

Saturday, October 29, 2011

Talking Twin Babies - PART 2 - OFFICIAL VIDEO



Comey kan budak2 nie?? Mereka paham bahasa diaowg.. Dapat baby kembar sepasang pun okyh gak.. Hahaaa..             

Wednesday, October 26, 2011

Pendendam ke AKU?

Orang selalu kata,biar la orang lain wat jahat ngn kita tapi kita jangan wat jahat ngn orang. Itu la yg selalu arwah opah pesan Pe yang orang wat kat kita sabar je. tapi sampai bila kita akan sabar,toi x?
Sebenar ye aku nk cerita pasal MESEJ aritue..ingat kan,mesej yang aku cakap pasal mmber aku tulis "betina sial" uh.. mggu lepas,aku lepak ngn roomate aku cmpai kol6 pagi..dahsyat kan?? hahaaa..gila.. semua gara-gara aku t'tidur kol7pm uh.. sedar2 je dh kol8.30pm. Tue yg b'jaga campai kol6pagi uh.. macam2 la yg disembangkan..Semua ye de b'kaitan ngan mmber aku yg sorang nie.. Ntah cmne,aku leyh t'bukak lak topik pasal mesej uh.. Aku tnye la roomate aku ingat lagi x pasal mesej uh.. Mula2 dia cm lupa,then dia h ingat bila aku ckp mesej time bila. direct je aku ckp,time uh aku kecik aty.. Mampos ko ar nk pikir pe kn?? Aku cakap laa,tiap kali aku t'ingat pasal mesej uh aku mesti nangis. dan sememang ye mase aku sembang ngn dia pasal mesej uh tue pn aku still nangis ag. Memang aku xleyh trime la,,mmber aku yang aku anggap kawan baik leyh cakap gitu kat aku. Rupa ye roomate aku xprasan pon perubahan muka aku masa aku t'bace mesej uh.. Then,roomate aku kta..mmber aku uh nk cover latime dier lek uh.. Dier kta yg pasal betina sial uh pasal de sorang dak pompuan nie. nme ye D(bukan nama sebenar)..
dalam aty aku,baik ye cover!! Padahal mase uh ngah mesej ckap sal aku..xkn tetbe timbul sal minah D uh lak.. xlogik kan?? Then,aku xtaw la..aku dh maaf kan diaowg ataw x..PENDENDAM ke aku??

k ar..lapar la..nak makan. Makan ag BEST.. Tbe2 nk mam burger lak..sok nk cari burger la... hehee
erm,dap ye.. nk minx hippo bli kn leyh?? Abg,.,comot nk burger sok.. :)

Sunday, October 9, 2011

R.I.N.D.U

Leyh  lak,masa ngah dok edit2 gambar teringat kat dak nie..
 

comey kan baby nie.. Nama dia Adam Mikhail.. Tapi,aku lebih ske panggil dia "Pakwe Jambu". Dia sangat2 la cute..rasa cm nk kiss him takmo lepas ag.. haha.. jaat ye la.. Tapi,serius..rindu sangat nak main ngan baby.. Dulu, time skola ibu asuh bdak2. De la bby.. leyh main,. Sronok sebenar ye tgk gelagat budak2 nie..macam2 ragam. Tapi,bila bace akhbar,magazines or artikel pasal pembuangan bayi uh cianz sangat. Campai aty la diaowg buang bby uh.. dh lahir lak uh,dh ckup sifat.. kalo ye pon nk buang,nape xbuang dari awla2 ag korang dh taw korang pregnant.. Nape,bila dah lahir kowg bunuh dier?? kowg xsyg ke?? kowg bawak baby uh selama 9bulan..
hmm,dunia2...

Bila Bosan Melanda



Ini gambar aku bosan2 mse time ngah webcam ngan my Hippo =)

Ini lak gambar time on the way nk g The Store Sg. Buloh nk g Maxis Centre nk betoi kn simcard aku.
Mase nie aku bengang ngn abg syg aku. dia g sakat aku..haha =D

Ini?? Gambar nie, abg syg aku yg amek. Masa kitaowg g jln2 kat PD (^_^)v

Gambar nie pon dier gak yang amek..haha. Tgh sedap layan angin dia sibuk nk amek gambar. Masa nie angin kuat..,best~! =D

Friday, September 30, 2011

MESEJ

Aku xtaw kenapa aku masih terbayang2 mesej yang aku bce tempoh hari. Aku pun xtaw kenapa, sejak akhir2 ni,.mesej yang aku baca tuie slalu b'main2 di dalam pale otak aku nie. Aku pn dg naik pelik dah. Sebenar ye aku malas nk pkir hal nie. Tapi,aku pn xtaw la knpe bnde yang aku xnk pkir,akan slalu  kua dalam pale otak aku nie ha.. TENSION toi la..
Dan bila aku lepak ngn diaowg aku mesti teringat akan mesej uh gak. Aku xleyh pandang muka pwg yang sent mesej uh,. Aku mesti terbayang kan mesej uh.  Ntah bape lame la "bnde" nie dapat aku lupakan sepenuh nye. Yang pasti, mesti akan masa yang agak panjang.
perkara ini juga membuatkan aku teringat masa skola dulu. Kawan aku menipu aku. Tapi, itu aku xamek peduli sgt. tapi nie mmg makan dalam.
Andai kata,korang xske aku,ckp jela.. Xperlu kata aku "BETINA SIAL". Kalo dulu kowg rse aku nie betine sial,knp kowg kawan ngan aku?? Kenapa?? Kenapa buat aku mcm nie? Kalau kowg xpuas aty ngn aku,ckp jela. Xperlu la ckp blakang. yang sowg lagi pun sme.,dulu ckp lain,skg lain.
Aku mmg ditakdirkan xde kwn sejati agak ye dalam hidup aku..
hurm.....

Monday, September 19, 2011

Puas aty aku..

Jaat kan aku.. dh rancang2 nk masak,pastue aku g kua ngn mmber aku.. Padan muka diaowg. Puas aty aku. Ala,cm kowg kesah je ngn aku kn?? Nk msg ciap de HURUF BESAR ag.. kowg ingat aku HERAN??
Untuk ko pmpn,ko ttgu jela.. aku ngah tggu point je..,,ko ingat aku baik sgt?? KESABARAN aku pn de batas ye.. Mcm gunung berapi..bila tiba mase ye,ia akan MELETUP kn?? hahaha.. arinie je jaat.. Jaat pn berSEBAB.. :)
Janjy aty aku hepy untuk time nie..

KAWAN ke macam tue??

Ya Allah,kau kuat kan lah Hamba mu ini.. Sungguh aku xsangka kawan yang ku sangka kan baik dan aku anggap seperti sahabat sanggup berkata sedemikian kepada aku.. Xpa la,. Mungkin nasib aku. Seperti yang ibu selalu cakap,."Rambut sama hitam tapi, hati lain2". Memang betoi kata ibu. Aku seperti terkejut dan masih tidak mempercayai perkara itu. Aku pun xtau untuk kali ke berapa aku menitis kan air mata disebabkan perkara itu. Xsangka gurauan aku jadi cmtue.. Dan Allah itu, Maha Kuasa dan  Mengetahui.. Dia tunjuk kan kepada aku akan hal itu. Kalau x,mungkin sampai sekarang aku xtau pe yang mereka anggap aku nie sebenar.. Really need someone to talk n pinjam bahu someone untuk bersandar. Serius,aku xmampu nak hadapi ye sendiri. Terlalu berat.. 
Ya Allah,Kau kuatkan lah aku untuk hadapi dugaanMu ini.. Amin~

Friday, September 16, 2011

150 JUTA

Tengah2 layan lagu,kuar lak lagu nie.. Tiba-tiba,teringat mase first time dengar lagu nie..Abg syg la yg tetiba bluetooth lagu nie kat aku,. Then,swh aku dengar.. Mula2 dengar,cm xde pape.. Bila kat umah,aku dengar lek.., CISS!!! TERKENA aku.. GERAM toi la.. leyh dier same kan aku ngan SINGA.. hampeh toi..
Pape pun,enjoy wif dis songs.. 
 
Fynn Jamal- 150 Juta


Sunday, August 21, 2011

xleyh tdo

aku xtaw np aku xleyh tdow.. mata dh berta,tp bler baring tkmo lelap..
terok la cmnie..,t rye,mata jd mata panda..xnk3!!!!xsanggup la aku mata aku cmtue..
  aku xsanggup mata cmnie... TIDAK!!!!!


Kan BEST kalo de owg bagi aku balloon byk cmnie..           gler best la lak kn?? kne lak encem cm Choi Si Won,,.hahaha nk3.. 

Sunday, August 7, 2011

PD oh PD



Perkara yg paling aku mls sekali..balik PD. Aku xnk balik sne..Bosan~!!! Ak xske..Mane x ye..,class aku habis ptg je.. tiap2 ary lak uh..xlarat aku.. Tambah2 bulan poce nie..,lagi la aku xlarat..! Leyh t'jelir lidah aku..
  cmnie la jadi nye t..kena lak kalo ariuh panas terik., pergh~!! mmg la.. syg lebih ar kat poli uh.. Especially,'ayahanda' aku kn.. I love u.. (xiklas benar ye)
Arinie,ayah aku antar. Kata ye pas b'buka t dier antar. skg nie dier keje. Kalo x,cm biase la..,abg syg la yg antar. Nak wt cmne??! kn3?? Syg ar dier lebih..hahaa!!
 


Dan2 uh syg,sebab dier antar cmpai PD kn.,kalo x,xsyg pn.. hihiik,xde la.. syg2.. Saya Sayang Kamu..Walaupun saya taw,yg awk ag syg sy.. 

Wednesday, July 27, 2011

senang atau susah

senang ke kita nk paham kawan2 kita?? Atau kawan2 kita yang susah nak paham kita??
np sem nie aku rasa cm xbest je.. cm aku xde kawan2.. aku sorang2 je.. aku pn xphm.. aku yg xleyh nk masok ngn diaowg atau diaowg yg xleyh masok ngn aku?? ke diaowg mrh kat aku?? bab uh diaowg wt don't know je ngn ak??

p/s: satu persoalan yang aku sendiri xdapat nk jawab..

Monday, May 23, 2011

BOSAN

bler dh bowink nie la yg terjadi pd diriku...
haha..,pe ag??! kalo x bkn amek gambar..
bosan ar dok umah..xtaw nk wtpo.. bowink gler..!!

nk kua,xdapat..ibu xbg.. so..,wt keje gler ar kat umah..
Nie,gambar yg aku amek ary Jumaat lepas..








aku dh makin gemox kn2??? b'beza gler gambar skg ngn pic lme ak..
nie pic lme ak..
time skola2 dlu

nie time kat class..,mse nie relief,,.so xde cikgu

best ye la bler ingat2 lek time skola dlu..
k ar ak dh penat la.. t aku rajin aku tulis ag k??



Sunday, May 15, 2011

Belajar

Kadang2 aku t'tnye2,np bler aku tgk blog owg lain cntk je.,menarik lak uh..
blog aku xcntik.. Tp,aku bkn nk tunjuk kat owg pn.
sje ske2 wt 'bende' nie.. hihiik.. (xbaik aw ckp gtue).. =p



k ar,kat cnie aku nk letak pic yg aku br amek aritue..









Cantik x aku edit??? haha..padahal time nie xde keje.. hihik.. =)

Klik Untuk Duit Poket Kita ^_^